• Skin & hair food hoopt jou te inspireren betreft de natuurlijke verzorging van huid & haar.
  • Vanuit de binnenkant en vanaf de buitenkant.
  • Bon appetit voor jouw huid & haar!

DE MEEST WAANZINNIGE PLANTEN VAN DE WERELD:
DEZE KEER: DE SHAMPOO-PLANT

 

In mijn oneindige studie naar planten voor huid & haar stuit ik soms op wel heel waanzinnige exemplaren. Met een excentriek uiterlijk. Met verrassende eigenschappen. De pareltjes deel ik. Deze keer de shampooplant. Bon appetit voor jouw haar.

 

Zie hier de shampoo-plant
a.k.a.
Awapuhi
Zingiber zerumbet
Bitter ginger
Shampoo ginger
Pinecone ginger

 

De bloemhoofdjes lijken op grote, rode dennenappels. Als deze rijpen, vullen ze zich geleidelijk met een aromatische, slijmerige vloeistof die eruit kan worden geknepen. Dit helder geurende sap wordt gebruikt als shampoo/conditioner en geeft zachtheid en glans. Ja sorry, zeg nu zelf, dit is toch bizar bijzonder?!

 

 

BROCCOLIZAAD

Broccoli behoort tot de de familie van koolsoorten (Brassica oleracea), naar alle waarschijnlijk de oudste gekweekte groenten ter wereld. Broccolizaadolie wordt geperst van de fijne zaadjes van de broccoli.De olie werkt als een plantaardige vervanger voor siliconen. Dit betekent glans, zachtheid en geen statisch haar.

Lees meer »

WONDERLIJK MORINGA

Er bestaan waterzuiveringsstations die water zuiveren met waterplanten zoals riet, gele lis, waterpest en eendekroos. Maar..what about moringa!

Lees meer »