• Skin & hair food hoopt jou te inspireren betreft de natuurlijke verzorging van huid & haar.
  • Vanuit de binnenkant en vanaf de buitenkant.
  • Bon appetit voor jouw huid & haar!
MAGAZINE » HAAR » WONDERLIJK MORINGA

WONDERLIJK MORINGA

Er bestaan waterzuiveringsstations die water zuiveren met waterplanten zoals riet, gele lis, waterpest en eendekroos. Maar..what about moringa!

De Moringa oleifera is een boom die vooral groeit in tropische en subtropische gebieden met een steppeklimaat. Het zaad van deze wonderboom kan water zuiveren. En niet een beetje. Tot 98! procent van onzuiverheden en micro-organismen wordt uit onzuiver water gehaald.

Dit gaat als volgt te werk: een proteïne in deze zaden lijmt de membranen van verschillende bacteriën aan elkaar. Hiermee worden de bacteriën gedood en verzamelt in clusters die naar de bodem zinken.

Daarnaast is moringa-olie best aangenaam voor het haar en kunnen de bladeren en vruchten verwerkt worden tot medicijnen. En. En. De zaden, gekookte bloemen en bladeren zijn ook nog eens eetbaar. De zaden heb ik geproefd. Niet echt geschikt voor een avondje knabbelen op de bank. Maar wel voedzaam. Dus enorm veel potentieel om honger en onzuiver drinkwater de wereld uit te helpen.

Tip

Masseer moringa-olie in nat haar en op de hoofdhuid. Laat het ongeveer een uur inwerken. Spoel je haar goed uit met lauwwarm water.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.