• Skin & hair food hoopt jou te inspireren betreft de natuurlijke verzorging van huid & haar.
  • Vanuit de binnenkant en vanaf de buitenkant.
  • Bon appetit voor jouw huid & haar!
MAGAZINE » HUID » HERBRUIKBARE WATTENSCHIJFJES

HERBRUIKBARE WATTENSCHIJFJES

Ja. Die witte katoenen wegwerpwattenschijfjes hebben hun beste tijd als make-upverwijderaars wel gehad.

 

Er zijn immers inmiddels al genoeg herbruikbare wattenschijfjes te vinden bij winkels zoals Ekoplaza, Bol.com en Vitaminstore. Geen excuus meer dus om de natuur verder te belasten met mascaravegen. Ik gebruikte zelf ongeveer 6 watjes per dag, per jaar is dat 365 dagen x 6 = 2190 wattenschijfjes. Nederland kent ongeveer 17.000.000 inwoners. Waarvan uiteraard niet iedereen zijn of haar gezicht reinigt met de katoenen schijven. Maar je begrijpt me. Toch?

 

Ik heb zelf gekozen voor herbruikbare wattenschijfjes van MyFoodways. Ze zijn gemaakt van bamboe velours wat zeer veel zachter is dan de katoenen wegwerpwatjes. Lekker!

 

Bamboe is een milieuvriendelijk alternatief voor katoen. De productie van katoen vraagt om grote hoeveelheden water en kunstmest en pesticiden. Bamboe is hierin niet geïnteresseerd. Plus bamboe groeit heel snel, soms wel 1 meter per dag!

 

Ik moet nog even wennen aan de zwarte kleur. Want blijkbaar vind ik het dus leuk om te zien welke viezigheid er van mijn gezicht af komt. Maar. Wasbare wattenschijfjes zijn ook in het wit te koop. Je stopt de duurzame wattenschijfjes in het bijgeleverde waszakje en als het zakje vol is gooi je het bij jouw klerenwas in de machine. Even in de lucht laten drogen en je hebt weer een verse voorraad. No waste.