• Skin & hair food hoopt jou te inspireren betreft de natuurlijke verzorging van huid & haar.
  • Vanuit de binnenkant en vanaf de buitenkant.
  • Bon appetit voor jouw huid & haar!
MAGAZINE » HUID » VOORDELEN VAN GROENE THEE VOOR JOUW HUID

VOORDELEN VAN GROENE THEE VOOR JOUW HUID

Gepubliceerd op 5 juli 2021 om 12:21

Eerst wat wetenswaardigheden over groene thee. Daarna vertel ik jou waarom groene thee niet mag ontbreken in jouw voorraadkast en huidsmeersels. De camellia sinensis is de botanische naam van de groenblijvende theestruik. “Sinensis” wil zeggen “van China”. Heel hoogstwaarschijnlijk was het dan ook onder andere China waar de wilde voorouders van de huidige gecultiveerde theeplant groeiden. In de Chinese tropische bergwouden kauwden ze aanvankelijk op de groene blaadjes. Pas later is men de blaadjes gaan drogen. Het theeslurpen kon beginnen.

 

“Groene thee bevat krachtige antioxidanten die vroegtijdige huidveroudering remmen.”

 

 

 

PRODUCTIE GROENE THEE

Jonge scheuten oogsten --- Scheuten stomen om oxidatie tegen te gaan --- Mechanisch rollen en pletten --- Dun gespreid laten drogen in de zon --- Verhitting in de droogkamers --- Voilà: groene, niet geoxideerde thee

 

VOORDELEN VOOR DE HUID VAN GROENE THEE DOOR DE MOND

Je kunt het afdoen als theekransje-klets, maar het is toch echt wetenschappelijk bewezen dat groene thee een positieve invloed heeft op de gezondheid. Groene thee bevat 10 à 24% looistoffen, waarvan 90% polyfenolen, waaronder onder andere EGCg (epigallocatechine-3-gallaat). En deze EGCg wil je. Het is namelijk een zeer krachtige antioxidant. En antioxidanten wil je, omdat ze vrije radicalen weren. Die laatste zijn de bandieten die jouw huid vroegtijdig laten verrimpelen. Kortom, drie koppen groene thee per dag voor wat anti-aging van jouw huid. En die antirimpelthee maak je met water met een temperatuur tussen de 65 en 85 ˚C. Bij een hogere temperatuur komen namelijk vooral de bittere stoffen uit de groene thee vrij en niet de aroma’s.

 

Kopen: losse groene thee van goede kwaliteit

Evans & Watson of Simon Levelt

 

VOORDELEN VOOR DE HUID VAN GROENE THEE EXTRACTEN IN SKINCARE

Slimme beauty-merken doen het al een tijdje. Groene thee-extracten verwerken in serums, zonnebrandcrèmes of gezichtsreinigers. De superantioxidanten remmen namelijk ook de vroegtijdige huidveroudering vanaf de buitenkant. En ze beschermen tegen de schadelijke invloed van zon. Daarnaast kalmeren ze heftige acne-uitbraken door het antibacteriële effect van EGCg. Goed spul dus die groene thee.

Hieronder geef ik een paar tips voor skin care producten met groene thee als ingrediënt. En het moet gezegd worden: de meeste producten zijn ontwikkeld in Korea. Azië is sowieso een voorloper wat betreft beauty trends. Aziatische schoonheden geloven in de kracht van natuurlijke ingrediënten. Logisch.

 

Kopen: Skincare met groene thee

 Innisfree The Green Tea Seed Serum

100% Pure, Green tea EGCg Concentrate Serum

Ladrome, groene thee hydrolaat

 

Let op: check altijd de contra-indicaties, bijwerkingen, toxicologie en interacties van kruiden bij een arts/therapeut. Dus ook van groene thee. Als gezond mens kun je, zonder gevaar, 4 weken drie koppen groene thee per dag drinken.  

 

Bronnen: Dr. Geert Verhelst, Theeplantage Het Zuyderblad

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.