• Skin & hair food hoopt jou te inspireren betreft de natuurlijke verzorging van huid & haar.
 • Vanuit de binnenkant en vanaf de buitenkant.
 • Bon appetit voor jouw huid & haar!
MAGAZINE » HUID » WAAROM MELKZUUR-PEELING TOEVOEGEN AAN JOUW BEAUTY-RITUEEL?

WAAROM MELKZUUR-PEELING TOEVOEGEN AAN JOUW BEAUTY-RITUEEL?

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 10:48

 

Melkzuur-peeling is niet nieuw. Cleopatra deed het, keizerin Sissi vond het wel wat en Josephine Bonaparte was er ook niet vies van. Weliswaar baden zij in melk in plaats van een melkzuur-peeling uit een flesje uit het lab. Melkzuur klinkt niet als brenger van een zachte en gladde huid. Maar toch is dit ingrediënt een favoriet onder de peelings. Melkzuur behoort tot de zogenaamde Alpha-Hydroxy-Acids (AHAs) en is een huideigen bestanddeel dat in de hydrolipidenfilm van de huid voorkomt.

 

FRAAIE FEITEN

 • INCI naam: Lactic Acid.
 • Werking:
  - Werkt pH-regulerend
  - Hydraterend
  - Stuurt het verhoorningsproces van de epidermis (buitenste huidlaag oftewel opperhuid)
  - Voorkomt het ontstaan van onzuiverheden.
  - Stimuleert de aanmaak hyaluronzuur in de diepere huidlagen.
 • Huidtype: geschikt voor alle huidtypes, maar vooral de droge, onzuivere en gevoelige huid profiteren er graag van.
 • Gebruikt in: Peelings.

 

HOE WERKT MELKZUUR?

Melkzuur wordt geproduceerd uit suiker in combinatie met melkzure bacteriën (lactobacillus). Het is een kleine, wateropneembare molecuul die actief water vasthoudt in de huid. Hierdoor ontstaat er een hydratatieschil inclusief die zeer gewenste hydraterende werking. Deze gladmakert verwijdert afgestorven huidcellen en is verantwoordelijk voor de stabilisering van de zuurbeschermingsmantel van jouw huid. Door deze pH-regulerende werking kan het de groei van huidvreemde micro-organismen remmen - zoals ziekmakende bacteriën, gisten en schimmels. Een gezonde huidflora heeft een pH tussen de 5-5,5. Als deze verstoord is dan zie je dat aan je huid. Deze kan dan droog zijn, gevoelig en/of een voedingsbodem zijn voor ongein zoals puistjes. Melkzuur stuurt ook het verhoorningsproces van de epidermis. Het maakt namelijk de verbindingen tussen de hoorncellen van de bovenste huidlaag los. Hierdoor voorkom je huidverhardingen, ziet je huid er minder dof uit en worden verzorgende stoffen beter opgenomen.

 

“Door je huid regelmatig met een goede peeling te behandelen ziet je huid er minder dof uit
en worden verzorgende stoffen beter opgenomen.”

 

HOE JE EEN PEELING MET MELKZUUR GEBRUIKT

Als je een beginner bent betreft peelings dan is één keer per week genoeg. Zo kan jouw huid langzaam wennen. Als de verdraagzaamheid goed blijft - kun je na verloop van tijd twee keer per week de melkzuur-peeling toevoegen aan jouw verzorgingsritueel. Maar ook de concentratie is van belang. Als je direct een te hoge concentratie gebruikt, heb je een grotere kans dat jouw huid gevoelig en droog wordt. Begin bijvoorbeeld met 5% en ga voor thuisgebruik nooit hoger dan 10%.

 

Een mooi moment voor deze peeling is ‘s avonds
Stap 1. Reinig je gezicht.
Stap 2. Druppel wat peeling op je handen en verdeel het direct al stempelend over je gezicht. De gevoelige huid van het ooggebied sla je over.
Stap 3. Laat het even inwerken. Poets ondertussen bijvoorbeeld je tanden.
Stap 4. Spoel je gezicht schoon met lauwwarm water. Dep je gezicht droog met een zachte handdoek. Breng een serum aan en/of een hydraterende crème.

 

TIPS

 • Als je peelt is het extra belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken.
 • Melkzuur puur op de huid kan ernstige brandwonden veroorzaken. Ga dus niet thuis zelf knutselen met melkzuur. Tenzij je goed voorgelicht bent door een beauty-expert en weet wat je doet.

 

MELKZUUR-PEELING KOPEN

Prijs oplopend

The Ordinary - Lactic Acid 5% + HA 2% - peeling - 7,50 euro

Pestle And Mortar - Lactic Acid Toner - 32 euro

 

Drunk Elephant - Protini Powerpeptide Resurf Serum - 79 euro

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.