MAGAZINE » HUID

HOE KIES IK EEN ZONNEBRANDCRÈME DIE GOED IS VOOR MIJN HUID EN HET KORAALRIF NIET BESCHADIGT?

90% van de huidveroudering ontstaat door de zon. Voornamelijk omdat deze bol - met een massa van 1,989 × 1030 kg - de grootste boosdoener is achter het afbraakproces van hyaluronan en collageen in de huid. Zonnebrandcrème smeren is dus een must, minimaal 15 of 30 SPF. Maar heel veel van die zonnebrandlotions zorgen voor een bak ellende in de zeeën en aan de koraalriffen. Plus het merendeel doet jouw huid en gezondheid geen goed. Ik geef jou 4 tips waarmee je het kaft van het koren leert scheiden in het land der zonnesmeersels. Maar eerst vertel ik wat over de verschillende zonnestralen. Niet geheel onbelangrijk, want wist jij bijvoorbeeld dat een SPF (Sun Protection Factor) niet beschermt tegen UVA-straling?

Lees meer »

WAAROM MELKZUUR-PEELING TOEVOEGEN AAN JOUW BEAUTY-RITUEEL?

Melkzuur-peeling is niet nieuw. Cleopatra deed het, keizerin Sissi vond het wel wat en Josephine Bonaparte was er ook niet vies van. Weliswaar baden zij in melk in plaats van een melkzuur-peeling uit een flesje uit het lab. Melkzuur klinkt niet als brenger van een zachte en gladde huid. Maar toch is dit ingrediënt een favoriet onder de peelings. Melkzuur behoort tot de zogenaamde Alpha-Hydroxy-Acids (AHAs) en is een huideigen bestanddeel dat in de hydrolipidenfilm van de huid voorkomt.

Lees meer »

CHEF SKIN & HAIR

Een mooie en gezonde huid en haar begint bij een goede verzorging van binnenuit en wordt aangevuld met een goede verzorging vanaf de buitenkant.

Lees meer »