• Skin & hair food hoopt jou te inspireren betreft de natuurlijke verzorging van huid & haar.
  • Vanuit de binnenkant en vanaf de buitenkant.
  • Bon appetit voor jouw huid & haar!

VOORDELEN VAN GROENE THEE VOOR JOUW HUID

Eerst wat wetenswaardigheden over groene thee. Daarna vertel ik jou waarom groene thee niet mag ontbreken in jouw voorraadkast en huidsmeersels. De camellia sinensis is de botanische naam van de groenblijvende theestruik. “Sinensis” wil zeggen “van China”. Heel hoogstwaarschijnlijk was het dan ook onder andere China waar de wilde voorouders van de huidige gecultiveerde theeplant groeiden. In de Chinese tropische bergwouden kauwden ze aanvankelijk op de groene blaadjes. Pas later is men de blaadjes gaan drogen. Het theeslurpen kon beginnen.

Lees meer »

ZWARTE BESSENZAADOLIE

Minimaal twee dagen in de weken ben ik aan het leren voor mijn studie kruidenkunde. En soms kom ik dan informatie tegen waar ik behoorlijk enthousiast van word. Zoals dus vandaag. Ribis Nigrum. Zwarte bes. De werking van het blad, de bessen, de knoppen is voor planten-nerds zoals ik lekker leesvoer. Maar wat ik nu met jullie wil delen is de waanzinnige werking van de zwarte bessenzaadolie. Daar komt ie.

Lees meer »

CHEF SKIN & HAIR

Een mooie en gezonde huid en haar begint bij een goede verzorging van binnenuit en wordt aangevuld met een goede verzorging vanaf de buitenkant.

Lees meer »