• Skin & hair food hoopt jou te inspireren betreft de natuurlijke verzorging van huid & haar.
  • Vanuit de binnenkant en vanaf de buitenkant.
  • Bon appetit voor jouw huid & haar!

ABC-KRUID

Abc-kruid alias Spilanthes oleracea. Ik heb dus een keer in deze gele bloemknop gehapt. (dit is een onderdeel van de opleiding tot herborist).

Lees meer »

AVOCADO

Avocado (Persea americana) groeit aan een laurierachtige boom. Het gedroogde vlees van de vrucht van de boom wordt tot olie geperst. De naam avocado komt van het Azteekse fruit ‘ahuacatl’, losjes vertaald, ‘boter uit het bos.’ De koudgeperste, groengele olie voedt, verzacht, hydrateert en werkt anti-aging. Alle huid- en haartypes zijn dol op de huidvoordelen van avocado-olie. Maar vooral de relatie met de vochtarme huid is uitstekend.

Lees meer »

BERNAGIE

Bernagie alias Borage officinalis oftewel komkommerkruid. De blaadjes van deze plant hebben een lichte geur en smaak van komkommer.

Lees meer »

BROCCOLIZAAD

Broccoli behoort tot de de familie van koolsoorten (Brassica oleracea), naar alle waarschijnlijk de oudste gekweekte groenten ter wereld. Broccolizaadolie wordt geperst van de fijne zaadjes van de broccoli.De olie werkt als een plantaardige vervanger voor siliconen. Dit betekent glans, zachtheid en geen statisch haar.

Lees meer »

CANDELILLAWAS

Candelillawas is een plantaardig en perfect veganistisch alternatief voor bijenwas. De gele was is afkomstig van de bladeren van de kleine Mexicaanse candelillastruik, verkregen door speciaal opgeleide arbeiders, zogenaamde candelilleros. Het is een strikt gecontroleerd duurzaam proces. Candelillawas werkt als een stabilisator en emulgator in balsems en zalven. Het verbetert het vermogen van de huid om vocht vast te houden en werkt als een intensieve huidbeschermer.

Lees meer »

CASTOR

Olie van castor is een wonderolie. Geperst uit de zaden van de zeer goed aanpassende ricinusplant. De plant groeit zo hoog als een boom en biedt een breed scala aan prachtige manieren van gebruik. Genoeg redenen om de dikke, lichtgele olie een wonderolie te noemen. Ricinusolie verzacht en hydrateert de huid en geeft het haar wat kracht en glans.

Lees meer »

GOUDSBLOEM

Er is een biologische zonnebloemolie gebruikt voor het krachtige maceraat met de goudsbloemen (Calendula officinalis). Calendula-olie staat bekend om de kalmerende, genezende en zuiverende werking op huidproblemen. De heilzame olie wordt gebruikt als een genezer voor een verbrande huid, kneuzingen en voor een gevoelige, droge of beschadigde huid. Tip: gebruik calendula-olie voor sportmassage.

Lees meer »

JOJOBA

Jojoba (simmondsia chinensis) is een groenblijvende woestijnstruik. Uit de zaden wordt een bijzondere olie gedistilleerd. In tegenstelling tot de naam is jojoba-olie eigenlijk een vloeibare was Het vloeibare goud is veelzijdig en geschikt voor alle huidtypen. De licht verkoelende olie beschermt, hydrateert en kalmeert.

Lees meer »

KOKOS

Kokosolie is een allemansvriend, koudgeperst uit vers of gedroogd kokosnotenvruchtvlees. Sinds een paar duizend jaar een klassieker in de verzorging van huid & haar.

Lees meer »

OLIJF

Olijfolie is een van de oudste plantenoliën van de wereld en heeft zijn weg gevonden naar veel verschillende keukens. Maar naast zijn smakelijkheid heeft deze olie nog meer niet te versmaden eigenschappen. Kalmerend, verzachtend, voedend, versterkend, verwarmend. Buik, huid en haar zullen het waarderen.

Lees meer »

ROOIBOS

Rooibos alias Aspalathus linearis. Antioxidanten zijn in grote getale aanwezig in dit zonaanbiddend kruid.

Lees meer »

SHEA

Sheaboter (Vitellaria paradoxa) is 100% natuurlijk en plantaardig. De witte boter wordt koudgeperst van de noten van de sheaboterboom. Het is niet voor niets dat dit schoonheidswonder al eeuwen als huidverzorgingsproduct wordt gebruikt.

Lees meer »