• Skin & hair food hoopt jou te inspireren betreft de natuurlijke verzorging van huid & haar.
  • Vanuit de binnenkant en vanaf de buitenkant.
  • Bon appetit voor jouw huid & haar!
MAGAZINE » INGREDIËNTEN ABC » ABC-KRUID

ABC-KRUID

Abc-kruid alias Spilanthes oleracea. Ik heb dus een keer in deze gele bloemknop gehapt. (dit is een onderdeel van de opleiding tot herborist).

 

Pikant van smaak en pittig als peper. Maar wat er vervolgens gebeurde was opmerkelijk. Mijn mond ging van prikkelig naar verdoofd. Daarnaast nam mijn speekselafscheiding in rap tempo toe en stond ik al kwijlend verbaasd te wezen.

 

Bewezen is dat dit abc-kruid verwerkt in een tinctuur huidschimmels wegprikt. Daarnaast vind ik op internet van alles over abc-kruid als natuurlijke botox. Maar wetenschappelijk onderbouwde informatie betreft deze zalige zottigheid is dan weer niet te vinden. De eigenschappen voor uitwendig gebruik zijn in ieder geval: lokaal verdovend, pijnstillend, infectiewerend en het verhoogt de doorbloeding van de huid. Wellicht dat de huid door het verdovende ontspant en rimpels hierdoor minder zichtbaar zijn?

 

Kruiden zijn natuurlijk. Natuurlijk wil niet automatisch zeggen dat het gebruik veilig is. Ga dus niet in het wilde weg dingen in je mond steken. Raadpleeg een arts en controleer de nevenwerkingen, toxiciteit, contra-indicaties en interacties met geneesmiddelen en andere planten en stoffen.

 

Foto: Por Tuxyso - Trabayu propiu, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27581454


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.