MAGAZINE » INGREDIËNTEN ABC » DE WONDERLIJKE WERKING VAN CACTUSVIJGOLIE

DE WONDERLIJKE WERKING VAN CACTUSVIJGOLIE

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 18:39

 

Cactusvijgolie - Prickly pear seed oil - is een plantenolie die niet mag ontbreken in jouw huidverzorging. De natuurlijke luxe van deze prikkelige plant verricht schoonheid voor jouw huid. Als serum of als wallenwonder. Hieronder lees je de voordelen van cactusvijgolie.

 

HOE WORDT CACTUSVIJGOLIE VERKREGEN?

De cactusvijg - Opuntia ficus-indica - gedijt het mooiste in woestijngebieden. Hoe droger en heter, hoe beter. In de zomer verschijnen er prachtige gele bloemen op de grote, groene schijven. De ovaalvormige paarsgetinte vruchten van de cactusvijg worden met de hand geplukt. Het vruchtvlees van de vrucht wordt gescheiden van de kleine ovale pitten. De cactusvijgpitten worden vervolgens gewassen, gedroogd en koud geperst door druk en wrijving, hierdoor zijn de voedingsstoffen optimaal van kwaliteit en bewaart gebleven. Kortom een intensief klusje. Dit, plus het feit dat er slechts 1 liter olie wordt verkregen uit 30 kilo zaad maakt deze bijzondere olie kostbaar. Kostbaar, maar ook uniek door de aanwezigheid van heel veel linolzuur, vitamine E, vitamine K en plantensterolen.

 

“Planten die groeien in extreme omstandigheden zijn vaak zeer geschikt voor huidverzorging.
Woestijnplanten hebben het verbazende vermogen om vocht vast te houden”
-Aromecum-

 

WERKING VAN CACTUSVIJGOLIE OP JOU HUID

De natuurlijke luxe van cactusvijgolie is geschikt voor alle huidtypes, met in het bijzonder de droge huid en de huid met rijpe kenmerken. Een cactusvijgolie van goede kwaliteit heeft een natuurlijke en milde geur, in de verte een beetje hooi.

1. Cactusvijgolie vervaagt donkere kringen onder de ogen
Donkere kringen onder de ogen worden meestal veroorzaakt door een minder goede doorbloeding in dit gebied. Vitamine K heeft de wonderschone eigenschap bloedvaten te versterken. Cactusvijgolie heeft deze vitamine K genoeg in huis. Ook verhoogt vitamine K de elasticiteit van de huid en maakt pigmenten lichter. Wat gewenst is bij rimpels, hyperpigmentatie en couperose. Enorm veel grote redenen dus om dit kostbare goedje onderdeel te laten uitmaken van jouw dagelijkse beauty ritueel.

2. Cactusvijgolie werkt anti aging
Voor deze hele fijne werking op jouw huid zijn de plantensterolen, linolzuur en vitamine E verantwoordelijk.
Rimpels worden minder diep en de afbraak van collageen en elastine wordt geremd.

3. Cactusvijgolie verzacht en hydrateert
Een verzachtend en hydraterend feestje voor jouw huid door de aanwezigheid van, jawel, weer dat linolzuur.

TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN CACTUSVIJGOLIE

Cactusvijgolie is zacht en licht en je hebt er maar heel weinig van nodig. De olie trekt snel in en laat geen vette film achter.
1. Verdeel een paar druppels op je handen.
2. Breng het al stempelend aan op je gezicht.

Bewaar de olie bij onregelmatig gebruik in de koelkast of op een donkere, koele plaats.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.