• Skin & hair food hoopt jou te inspireren betreft de natuurlijke verzorging van huid & haar.
 • Vanuit de binnenkant en vanaf de buitenkant.
 • Bon appetit voor jouw huid & haar!
MAGAZINE » RECEPTEN » RECEPT: BLAUWE PLEK & LITTEKENSMEERSEL

RECEPT: BLAUWE PLEK & LITTEKENSMEERSEL

RECEPT

  Meng in een gesteriliseerd  flesje 5 druppels Helicryse etherische olie met 5 ml Calendula-olie: et voilà!

  Breng een paar druppels van het mengsel aan op de blauwe plek of litteken. Herhaal dit een paar keer per dag voor een paar dagen.

  Bon appetit voor jouw huid!

   

  De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose.

  HELICRYSE ALIAS STROBLOEM

  Ik ben best goed in het maken van blauwe plekken. Voor littekens draai ik mijn hand ook niet om. Deze lichaamsversieringen begeven zich veelal op mijn onhandige en ongeduldige benen. Benen die de broek van zich afgooien zodra de eerste zonnestralen zich laten zien.

  Blote benen betekent nou eenmaal een instant vakantiegevoel. Dit in combinatie met wildplukken in overwoekerd gebied geeft blauwe plekken én littekens. Maar, voor alles is een oplossing. Helichrysum italicum var. serotoninum alias Strobloemplant of gewoon: Helicryse.

  Etherische olie van deze Mediterraan krijg je door de stoomdestillatie van de bloeiende toppen. De kleine groenblijvende struik ruikt kruidig. Helicryse etherische olie is prijzig (ongeveer €15 voor 1 ml!). Wist je namelijk dat er ongeveer 1200 kilo plantmateriaal nodig is voor één liter olie?